Een hallo-groet aan de hele wereld

Zondagskrant Nijmegen 02-11-2008

WIJCHEN - Aansluitend op de het vorig jaar gepresenteerde 'Top of the Pops' komt het Nijmeegs Amusements Orkest in november van dit jaar naar theater 't Mozaïek in Wijchen met een geheel nieuwe show getiteld: 'Hello World'.

In een avondvullend programma blikt het orkest onder meer terug naar de legendarische Berlijnse Kit Kat club uit de jaren dertig en laat het met heuse Can Can danseressen de sfeer herleven van Parijs rond het begin van de twintigste eeuw. Een tour over de wereld met het Nijmeegs Amusements Orkest betekent ook een muzikaal bezoek aan de Amerikaanse steden Las Vegas, New Orleans en Rio de Janeiro. Maar ook steden iets dichter bij huis zoals Londen en ook niet te vergeten ons eigen Amsterdam worden ‘bezocht’.

Het Nijmeegs Amusements Orkest heeft zich in de afgelopen jaren van haar bestaan bewezen als een toporkest en staat ook met dit programma garant voor een avond vol herinnering, passie, glamour en ontroering in het sfeervolle theater ’t Mozaïek te Wijchen. Bezieling en kwaliteit zijn de steekwoorden waarmee alle orkestleden, vocalisten en de orkestleider zich inzetten. Iedereen streeft ernaar om een programma te presenteren waarmee het publiek wordt meegevoerd op de klanken van muziek die ze nog lang zullen herinneren.

Orkestleider Louis van de Waarsenburg heeft een aantal nummers speciaal voor deze show gearrangeerd. Een show die wordt gepresenteerd door een bijzonder cast, waaronder Elly Nijenhof, Jim Wesenhagen, Paul Grefkens en Pierre Berende. Samen met Suzanne Menheere en Katje Lentjes. De Presentatie is wederom in handen van Marc Verburg. Met medewerking van dansgroep Stream! onder leiding van Anouk Donders.

De show ‘Hello World’ staat op 7 en 8 november in theater ’t Mozaïek (Oosterweg 179, Wijchen). Aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten 12 euro per stuk en zijn te bestellen via 024-3444400, de website www.nijmeegsamusementsorkest.nl of bij VVV Wijchen.