Davide en de Diva winnende sterren tijdens het NAO Songfestival in Concert

De Graafsche Courant 22-11-2006

Wijchen - Voor de tweede keer presenteerde het Nijmeegs Amusements Orkest (NAO) zijn Non Stop Music-show in Theater 't Mozaiek te Wijchen. Dat het publiek deze formule nog steeds waardeert bleek wel uit het feit dat beide avonden uitverkocht waren.

Drie weken geleden stonden Davide la Cara en Suzanne Menheere samen in Grave op het podium en dit weekend waren ze te beluisteren in Theater ’t Mozaiek tijdens het Songfestival in Concert van het Nijmeegs Amusements Orkest. Tijdens deze show kwamen alle hoogtepunten van het bekende festival voorbij en kon het publiek een avond lang herinneringen ophalen aan de tijd dat Nederland thuis voor de buis bleef. Net als bij het Eurovisie Songfestival werd de show afgesloten met een puntentelling waarbij het publiek uit negen liedjes een winnaar koos.

Tijdens die puntentelling werden tien mensen uit het publiek gevraagd hun stem uit te brengen. Suzanne Menheere, tijdens het concert Davide & Friends 2 op 28 oktober in Grave benoemd tot Graafsche Diva, werd op vrijdagavond eerste met het nummer Après Toi. Davide la Cara werd die avond met het nummer Insieme nipt tweede.

Op zaterdag was de winst wel voor Davide. De gedeelde eerste plaats was voor Insieme en Save your kisses for me, dat uitgevoerd werd door Gerita van den Bosch en Jeannita Merkus en twee leden uit het orkest: bassist Jan Ribbers en saxofonist Piet Degen. Ook Hans Beckering scoorde die avond goed met zijn vertolking van Viva la Diva.

Het waren twee prachtige avonden waarbij het NAO zich onder de bezielende leiding van Louis van de Waarsenburg van zijn beste kant liet zien. Het publiek genoot zichtbaar van de show en er werd volop meegezongen. Het bekende Waterloo van ABBA vormde de spetterende finale van deze wervelende voorstelling. Kijk voor meer informatie en foto's op www.nijmeegsamusementsorkest.nl